Kárpát-medence útikönyv
Tavak
Szováta és a Medve-tó - Kárpát-medence útikönyv

Szováta és a Medve-tó

Szováta és a Medve-tó

Fekvése:

Erdély középső részén, Marosvásárhelytől 60km-re keletre fekszik, a Szovátai-medencében.

A településről:
Európai hírű üdülőváros, legfőbb nevezetessége a sós vízű Medve-tó, ami egyben a város legnagyobb tava az öt közül (a többi: Fekete-tó, Mogyorós-tó, Veres-tó és a Zöld-tó). Nevét kiterített medvéhez hasonló alakjáról kapta, valamikor 1870 és 1880 között alakult ki. A tó vizében kb. 60-70 000 tonárra becsült oldott só van. A napsütés és a tóban lévő só hatására a víz hőmérséklete fentről lefelé növekszik, illetve a fürdőző a víz tetején "lebeg".

 

Szováta és a Medve-tó

 

Források:

Wikipédia cikk


Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

 • Nagyon szép a medve-to idén szeretnénk elmenni.A sóbarlang milyen messze van tőle? Köszi

 • Amennyiben a kérdés a parajdi sóbányára vonatkozik, az a Medve-tótól kb. 8-9 km távolságra van. Szovátáról a 13A úton kell indulni Székelyudvarhely felé.

 • En szovatan lakom

 • Amennyiben úgy érzi, hogy valami hiányzik a cikkből, kiegészítésre szorul, vagy javítani szükséges, szívesen veszünk minden információt.

 • Mikortól látogatható 2011-ben a medve zó? mikor nyitják?

 • Hát, ehhez elég sok hozzáfűznivaló, és javítanivaló lenne....

 • 1942ben 8 éves koormban voltam Szovátéán a mamámmal.

 • Kedves utazók,
  Szovátai születésű vagyok és a helyi utazási irodában (Salt Lake Travel) dolgozok. Mivel látom nagyon sokan érdeklődnek a Medve-tó nyitási időtartamát illetően, egyelőre azt tudom mondani, hogy minden évben CSAK Júliusban és Augusztusban van nyitva, minden nap, reggel 10 órától délután 6 óráig. 13 és 15 óra között ki kell jönni a vizből, de bent lehet maradni a Medve-tó strandján. Az elmúlt években volt, mikor már Június utolsó hétvégéjén már megnyitották és az időjárási viszonyok tekintetében, volt amikor csak Szeptember 15-én zárták be a Medve-tó strandját. A másik sósvizű tavunk, a Mogyorósi tó valamivel korábban szokott kinyitani. Minden nap reggel 9-től délután 17 óráig nyitva tart és a tóban lehet fürdeni az egész nyitási program ideje alatt. A belépő is olcsóbb és nem annyira zsúfolt. A pontos nyitási programot és a belépők árait erre az évre csak később közlik velünk is.
  Ha szeretnék a szabadságukat Szovátán eltölteni, akkor segitségükre lehetek szállásajánlatokban: szállodák, villák, panziók, vendégházak bő választékát megtalálhatják a következő web oldalunkon: www.sovatatravel.ro .
  A szabadidejük kellemesebb eltöltése végett a következő szolgáltatásokat veheti igénybe az irodánktól:
  - szervezett kirándulások a környező turisztikai látványosságokhoz magyar nyelvű idegenvezetővel
  - mountain-bike bérlés az irodánktól (2 férfi és 2 női)
  - gyalog túrák
  - szekerezés/ szánozás.
  Egyéb szolgáltatásaink:
  - reptéri transzfer
  - autóbérlés
  - repülőjegy foglalás
  - autóbusz jegy foglalás (Atlassib, OrangeWays)
  - internet, fax, CD és DVD irás
  - útikönyvek és térképek árusitása.
  Információkért keressenek fel a következő e-mail cimen: cazare@sovatatravel.ro, office@sovatatravel.ro vagy messenger cimen: saltlaketravelincoming@yahoo.com esetleg telefonon: mobil: 004(0)735554866, vezetékes: 004(0)265-577421. A weboldalunkon bővebb információkat találnak a gyógyászati kezelésekről és csomagajánlatokról egyaránt(nőgyógyászati, reumatológiai, stb.).

Címkék: Szováta | Maros-Torda vármegye | Erdély | | Sóvidék |
eXTReMe Tracker
Belépés
Regisztráció