Kárpát-medence útikönyv
Múzeumok, kiállítások > Múzeumok
Kecel: Haditechnikai park - Kárpát-medence útikönyv

Kecel: Haditechnikai park

Kecel: Haditechnikai park

Megközelítés:

A szabadtéri (kisebb részben fedett) kiállítás Kecelen a Rákóczi Ferenc utcában található az Ipartelepnél.

Ha Kalocsa felől érkezünk, a Vasút utcában, akkor Kecelre érve az első (Arany János u.) vagy második (Hunyadi u.) utcán kell jobbra fordulni. Az 54-es úton érkezve Soltvadkert felől a körforgalom után az első utca jobbra a Rákóczi u., ezen kell az Ipartelepig haladni. Sükösd felől, szintén az 54-es úton, Kecel központjába érve a körforgalom előtt kell balra fordulni, és a park jobb oldalán (Rákóczi u.) menni a célig.

A kiállítóhely bemutatása:

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, mintegy 1500 haditechnikai eszközt bemutató keceli haditechnikai parkja a Pintér Művek területén található 3 hektárnyi területen.

Keceli haditechnikai park: Helikopterek Keceli haditechnikai park: Tüzérségi fegyverek Keceli haditechnikai park: Katonai teherautók

A kiállított eszközök között találunk vadász- és szállító repülőgépeket, helikoptereket, tankokat, harckocsikat, páncélozott szállító járműveket, légvédelmi eszközöket, műszaki kiszolgáló járműveket, teherautókat, munkagépeket, tüzérségi eszközöket, lövegeket, rakétákat, valamint ki van állítva egy SS24-es nagy hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakéta is.

Keceli haditechnikai park: Rakéták Keceli haditechnikai park: MAZ-543

A kiállított tárgyak elsősorban a szovjet haditechnikát képviselik, de találhatunk pár kakukktojást is, például egy Gripen vadászgépet.

Keceli haditechnikai park: Gripen vadászgép

A telepen emellett látható egy kézifegyvertörténeti, egy tüzérségtörténeti és egy makettkiállítás is, valamint egy szoborpark.

Keceli haditechnikai park: Magyar állások a Dolomitokban (diorama)

A haditechnikai park nyitvatartása: minden nap 8 és 16 h között.

Belépődíj: 1500 Ft/fő, gyerekeknek (14 éves korig) 800 Ft/fő (ellentétben a hivatalos honlapon megadott 1000 Ft és 500 Ft-tal). Csoportokna előzetes bejelentkezés alapján tárlatvezetést biztosítanak, amely benne van az árban.

Fotózásért nem kell külön fizetni.

A fenti információk 2009-es adatok és a park honlapja alapján.


Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

  • A kakukktojásként feltüntetett vadászgép valójában egy J-35 Draken és nem a kísérőszövegben megemlített Gripen!
    Üdvözlettel:Kátai László

  • Köszönöm az információt! Javítottam a cikket.

  • 2010-ben voltam látogatóban nyugdijas kollegákkal bámulatra méltó és csodálatos a park és benne a letünt kor haditechnika eszközei.

  • Hianyolom Burgenlandi reszt.Koszonom.

  • Ausztriához a nyugati vármegyéknek csak kisebb részeit csatolták (Moson, Sopron, Vas és Zala), ezért azok az Anyaország aloldalon találhatók meg, az említett vármegyéknél, nincs külön Burgenland rész.

Címkék: Kecel | Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye | Haditechnikai park | Múzeum | MAZ-543 |
eXTReMe Tracker
Belépés
Regisztráció