Kárpát-medence útikönyv
Sport, túrázás > Sípályák, sífelvonók, síugró sáncok
Északi régió > Északi-középhegység (Mátraerdő) > Bükkvidék > BükkBánkút: Sípálya - Kárpát-medence útikönyv

Bánkút: Sípálya

Bánkút: Sípálya

Megközelítése, fekvése:

A bánkúti sípálya a Bükk központi részén található, legmagasabb csúcsától, a 956 méteres Bálványtól nem messze. Megközelíteni úgy tudjuk, hogy a 3-as főúton, vagy a M3-M30-as autópályán Miskolcig megyünk, onnan Diósgyőr, majd Lillafüred irányába folytatjuk utunkat, Lillafüred előtt, a Hámori-tónál jobbra fordulva Ómassa felé vesszük az irányt, majd a Pisztrángos-tónál ismét jobbra fordulva, a Bánkút táblát követve juthatunk el a sípályák feletti parkolóig. Menetrend szerinti buszjárat nincs, a 15-ös busszal Ómassáig lehet menni, onnan 5 km séta a síház a SÁRGA + turistajelzés mentén.

Bánkúti síház

A sípályáról:

Nyolc lesiklópálya található, négy húzó és négy tolókaros felvonóval. A pályákon nehéz, közepes és tanuló nehézségi szintből választhatnak az idelátogatók. A pályák minőségét hóágyúkkal és hótaposó (RATRAK) gépekkel biztosítják.

Bánkúti sípálya Bánkúti sípálya

A kisgyerekek külön pályán, ingyenes bébilift segítségével tanulhatják meg a síelés alapjait. A szánkózás szerelmeseinek elkülönített szánkópálya, a sífutóknak 3 kijelölt futópálya áll rendelkezésre.

A sípálya berendezéseiben jelentős károkat okozott a 2008. október 30-i vihar, két felvonó ment tönkre és további két pálya megrongálódott, amelyet azóta helyreállítottak.

Károk a bánkúti sípályán Károk a bánkúti sípályán


Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

Címkék: Bánkút | Borsod vármegye | Bükk | Sípálya | Viharkárok |
eXTReMe Tracker
Belépés
Regisztráció